Rehberde ve Facebook ta Olmayan Kişinin Messenger Da Gözükmesi

 

Rehberde ve Facebook ta Olmayan Kişinin Messenger Da Gözükmesi

 
Rehberde ve Facebook ta Olmayan Kişinin Messenger Da Gözükmesi pek çok kullanıcıyı rahatsız ediyor ve endişelendiriyor. Kullanıcılar güvenliğinden endişe duyuyor ve üstelik listesinde görüntülediği yabancı kişilerle daha önce konuşmamış durumda… Uygulama ve sohbet geçmişine bakılsa da yabancı kişilerle bir bağlantı kurulmadı da görülebilmektedir. Peki verileriniz arkadaşlarınızın arkadaşları ile mi paylaşılıyor yoksa uygulama özel verilerinizi üçüncü parti uygulamalara mı satıyor? Öncelikle bu sorulara cevap aramadan önce hala uygulamayı indirmediyseniz buradan nasıl indirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
 
Rehberde ve Facebook ta Olmayan Kişinin Messenger Da Gözükmesi

Uygulama geliştiricileri 2015 yılında arkadaş olmayanlar ile sohbet edebilmeniz için farklı bir sistem geliştirmişti. Bu sistem ile arkadaşınız olmayan kişiler ile açılan sohbette bir Chat ID sistemi oluşturuluyor ve kişi bilgileri karşılıklı paylaşılıyordu. Peki konuşma geçmişi olmamasına rağmen listede görüntülenen yabancılardan nasıl kurtulunabilir?

Neden Messenger Da Arkadaşım Olmadığı Halde Sohbet Listemde Gözüküyor

Uygulama politikası incelendiğinde verilerinizin tamamen güvende olduğunu ve kimse ile paylaşılmadığı görülmektedir. Ancak bir kişinin adını arama butonunda fazlaca aramanız size ve karşı tarafa öneri olarak çıkmanıza neden olacaktır. Çünkü aranızda bir etkileşim bağı oluşturmuş oluyorsunuz fakat bu işlem ile baktığınız kişi sohbet listenize gelmiyor. Peki neden Messenger Da Arkadaşım Olmadığı Halde Sohbet Listemde Gözüküyor?

Messenger Da Arkadaşım Olmadığı Halde Sohbet Listemde Gözüküyor

Bu konu, uygulama ile bağlantı kurduğunuz farklı platformları bile incelemeniz gerektiriyor. Örneğin Swarm adlı uygulama ile arkadaşlık kurduğunuz bir kişinin Facebook uygulama hesabı var ise sohbet kutunuzda da görünmesi muhtemeldir. Aynı zamanda şu işlemleri yaparak da sorunu çözebilirsiniz;

  • Ana sayfa üzerinde yer alan profil bilgileri yerine girmelisiniz.
  • Karşınıza çıkan bölümde Kişiler ikonunu seçmelisiniz.
  • Senkronize Edilen Kişiler kısmına girerek ayarı kapatmalısınız

Messenger Ekli Olmayan Kişiden Gelen Mesaj Nasıl Engellenir?

Uygulama kullanıcılarının birbiri ile etkileşim kurma yöntemleri oldukça sınırsızdır. Tamamen arkadaşlık kurma ve çevre ile etkileşim oranını arttırma politikası üzerine kurulu bu uygulama ile herkes size ulaşabilir. Peki, Messenger Ekli Olmayan Kişiden Gelen Mesaj nereye gitmektedir ve nasıl kontrol edilir?

Uygulamaya giriş yaptığınızda Spam Mesajları Gör bölümünden ekli olmayan kişilerin mesajlarını görebilirsiniz. Aynı zamanda mesajlar bazen Filtrelenen Mesajlar bazen de Mesaj İstekleri bölümüne düştüğü de olabilmektedir. Bu nedenle her üç tarafı da kontrol etmeniz önerilmektedir. Peki Facebookta Mesaj Bölümü Nasıl Kapatılır ve yabancılardan gelen mesajlar nasıl engellenir?

  1. Uygulamaya giriş yaparak Menü bölümünden Gizlilik’e geçiş yapın.
  2. Karşınıza gelecek bölümden Mesaj Teslimatı kısmına giriş yapın ve buradan mesajları kontrol edebilir, kişi düzenlemesi yapabilirsiniz.
  3. Aynı zamanda aynı bölümden mesaj almayı durdurabilir ve istekleri iletme seçeneğini tercih ederek tamamen yabancılarla etkileşimi durdurabilirsiniz.

https://messengerindir.net/rehberde-ve-facebook-ta-olmayan-kisinin-messenger-da-gozukmesi/

 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

 Beyni korumak için uygulanması ihtiyaç duyulan 5 adım