Telefonunuzun Hızlı Şarj Özelliği Nasıl Anlaşılır

 

Telefonunuzun Hızlı Şarj Özelliği Nasıl Anlaşılır

 

Bugünlerde pek çok telefon hızlı şarjı destekliyor, ancak kutuda hızlı şarj cihazı bulunmayabilir.

Peki telefonunuzun olabildiğince hızlı şarj olup olmadığını nasıl anlarsınız? Neler olup bittiğini doğrulamanın bazı yollarını açıklayacağız.

Hızlı şarj nedir?

Bu harika bir soru. Hızlı şarj, telefonun şarj edeceği standart orandan daha hızlı bir şarj oranını tanımlamak için kullanılan can sıkıcı derecede belirsiz bir terimdir.

Telefonunuzun Hızlı Şarj Özelliği Nasıl Anlaşılır
Telefonunuzun Hızlı Şarj Özelliği Nasıl Anlaşılır

 

Başka bir deyişle, satın alabileceğiniz, telefonunuzu hızlı şarj edecek tek bir standart – veya şarj cihazı – yoktur. Telefona, şarj cihazına ve hatta kabloya bağlıdır. Ve bazı telefonlar diğerlerinden daha hızlı şarj olabilir.

Android telefonlar için çoğu kişi Qualcomm QuickCharge‘ı destekler,   ancak bunun içinde çeşitli standartlar vardır, bu nedenle, varsa hangi standardı desteklediğini öğrenmek için telefonunuzun belgelerine veya teknik özelliklerine bakmanız gerekir.

SuperCharge özelliğine sahip Huawei gibi bazı üreticilerin kendi standart Motorola, sistemini Turbo Şarj olarak adlandırıyor ve Samsung, Uyarlanabilir Hızlı Şarj özelliğine sahip.

Bildiğimiz en hızlısı Huawei’nin Mate X için 55W SuperCharge’ı . Apple’ın USB-C şarj cihazını ve Apple USB-C – Lightning kablosunu kullanırsanız, Mate 20 Pro 40W’ta şarj edebilir ve iPhone’lar (iPhone 8 veya daha yenisi) 29W’ta şarj edebilir.

 

Telefonum hızlı şarj cihazıyla mı geliyor?

Emin değilseniz iki şeyi bilmeniz gerekir: şarj cihazınızın gücü ve telefonunuzun şarj edebileceği maksimum güç.

Birincisi, şarj cihazının kendisine bakmak kadar basit. Bunun üzerine watt değeri basılmış olabilir (Apple şarj cihazlarında olduğu gibi), ancak volt ve amper olarak belirtilen çıkışlara sahip olabilir.

Örneğin, çıkışın 3A’da 5V olduğunu söylüyorsa, o zaman Watt = Volt * Amper olduğu için 15W’lık bir şarj cihazıdır. Şarj cihazınız bir

mA rakamı veriyorsa, değeri Amper olarak almak için 1000’e bölün. Yukarıdaki USB-C PD şarj cihazı gibi, çeşitli çıkışlar görebilirsiniz,

bu nedenle bu formülü kullanmak hangisinin en fazla watt sağladığını hesaplamanıza olanak tanır (bu şarj cihazının sol üst

köşesindeişaretlendiği gibi 27W’dir).

Telefonunuzun kabul edebileceği maksimum gücü bulmak daha zordur. Belirli modelinizi ve ayrıntılı özelliklerini aramak için Google‘a başvurmanız gerekebilir. Şarj cihazının watt cinsinden çıkışı, telefonun alacağı maksimum watt ile eşleşiyorsa, bunun için mümkün olan en hızlı şarj cihazına sahipsiniz.

Ancak şarj cihazınızın yeterli güç sağlamadığını fark ederseniz, satın alabileceğiniz en iyi USB şarj cihazlarıyla ilgili bazı önerileri burada bulabilirsiniz .

Bunu karşılaştırmak için ‘standart’ bir şarj gücü yoktur, ancak tipik bir şarj cihazı veya güç bankası 5V’de 1A çıkış sunabilir, bu 5 Watt’tır. Bilgisayardaki bir USB bağlantı noktası genellikle yalnızca 2,5 W sağlar.

Kaynak : https://yazarlife.com/hizli-sarj-ozelligi-nasil-anlasilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Advance Kedi Maması Fiyatları

Rehberde ve Facebook ta Olmayan Kişinin Messenger Da Gözükmesi

 Beyni korumak için uygulanması ihtiyaç duyulan 5 adım